Järnet är perfekt för skogsturen, fisketuren eller helgäventyret. Eftersom detta våffeljärn är tillverkat i aluminium blir det mycket lätt att bära med sig på vandringen i jämförelse med ett våffeljärn i gjutjärn.
Våffeljärn har ett smidigt format i kombination med en stor våffelplatta med spillskydd som hjälper dig hålla smeten inom järnet. Järnet levereras med en praktisk skyddspåse för förvaring och transport.
Våffeljärnet är tillverkat av aluminium som har en smältpunkt på 620 grader. Detta innebär att du inte ska ha järnet i elden längre än nödvändigt då kärnan i elden kan vara varmare än smältpunkten. En eldstad kan bli uppåt 800grader. Placera järnet på en lämplig plats i eldstaden och ta bort det från elden så fort våfflorna är färdiggräddade!
- Tillverkat av aluminium med smältpunkt på 620 grader
- Material: Handtag i solit järn. Järn i aluminiumblandning
- Vikt: 1,4 kg
- Skyddspåse i nylon ingår
- Utvändigt diameter våffelplatta: 19 cm
- Diameter på våfflorna: 18 cm
- Längd handtag: 29 cm
- Totallängd (inklusive järn): 50 cm
Användning och skötselråd
Tvätta av järnet med vatten innan användning. För att minska risken för att maten bränns fast är det bra att bränna in järnet genom att fetta in det och sedan värma upp några gånger.
Använd rikligt med fett när du gräddar våfflorna. Tag bort järnet ur elden så fort våfflorna är färdiggräddade
Aluminium smälter vid 660 grader. Du ska därför inte lämna kvar järnet i elden för länge.
Rengör järnet med vatten eller papper. Använd gärna arbetshandskar när du rengör järnet för att skydda dig mot värme och smuts.
Se till att järnet är torrt och svalt innan du lägger ner det i skyddspåsen.
Tips!
Gör vanliga våfflor eller varför inte lite mer "matiga". Blanda smeten hemma och häll i en mjuk flaska så blir det enklare att dosera i järnet. Ta med flytande smör.
Recept frasvåfflor
Recept våffelmacka